Fem bullir l’olla?

 In actualitat

Aquest cap de setmana us sorprendrem amb les divertides i rocambolesques reflexions de “Tenim una olla i no dubtarem a fer-la servir” i amb un sopar de caldo i carn d’olla al final de l’espectacle a la mateixa sala.

La segona obra de la temporada ve carregada de joventut, energia, originalitat i sorpreses.  S’estrena aquest divendres 20 a les 21 hores i diumenge 22 a les 19 hores a Granollers.

A “Tenim una olla i no dubtarem a fer-la servir” a través del teatre físic, de la música, la dansa i la paraula l’Agnès Jabbour i la Nikole Portell ens presenten el seu món particular, les seves reflexions sorprenents, divertides, enginyoses i plenes de poesia i metàfores.

“Tanca els ulls i imaginat una olor familiar. Nosaltres només anàvem a fer un caldo i se’ns ha anat l’olla. Veig, veig una família perfecte, però una sopa massa calenta. Perquè a tota ens passa el mateix i ningú ho diu? Si em masturbo pensant amb algú altre soc infidel? Com acceptar els imbecils dels tomàquets bullits?” es pregunten les dues actrius vallesanes a la sinopsis de l’obra. Tant l’Agnès com la Nikole, ex-alumnes de l’Institut Celestí Bellera, vénen del recorregut de teatre físic de l’Institut del Teatre i estrenen aquesta obra a Llevant Teatre, després d’haver-la presentat l’any passat com a tesis de final de carrera. “Amb tot el que hem après durant els quatre anys a l’Institut del Teatre i el que teníem ganes de dir al món i ens motivava, hem fet una creació a partir d’improvisacions. No partim de cap text, tampoc hem tingut director, escenògraf, ni dramaturg.” expliquen, i agraeixen a un ull extern que les ha anat seguint en el procés, l’Alex Luzón.

Partint del títol de l’obra i amb la voluntat de sorprendre contínuament amb novetats al públic, per a aquest divendres 20 després de la funció, Llevant Teatre també tindrà una olla i no dubtarà a fer-la servir. O sigui, que qui vulgui podrà sopar després de la funció a la mateixa sala entre l’escenografia. El menú, elaborat per David Salicrú, constarà d’un primer plat de caldo i galets, un segon de carn d’olla i per postres Brownie, tot banyat amb aigua i vi, per 10 €. Totes aquelles persones que vulguin sopar després de la funció de divendres només han d’enviar un correu electrònic a info@llevanteatre.cat.

A l’igual que “Les rois fainéants” que va omplir Llevant Teatre fa dos caps de setmana, aquesta obra sorgeix també d’un treball de final de carrera de l’Institut del Teatre que ha evolucionat fins a l’estrena a Granollers. “Està en la línia de programació que Llevant Teatre vol impulsar: noves professionals i a més a més de la comarca. I si a sobre, ho maridem amb un sopar a l’escenari…crec que és un bon començament de temporada; una temporada que ens anirà sorprenent a tots i totes, inclús a mi mateixa.” explica Txell Remolins, la nova directora, que convida a tothom a anar descobrint les novetats que la reinventada sala de petit format tindrà per a cada espectacle.